Elcykler,  Motordoping

Fremover skal cykler røntgen fotograferes

Mistanken er stadig større end omfanget – set i forhold til hvor mange der egentligt tages for motordoping. Men mistanken og opfattelsen af at det er og vil tages i brug, i dette års store løb – gør nu at man konsekvent vil gennemlyse cyklerne.

Så på linje med doping tests, kommer nu vogne rullende til alle større løb for at afsløre skjulte elmotorer i cyklerne.

“Et antal lastbiler med røntgenapparater på ladet skal rulle rundt til de største løb hen over sæsonen og sikre, at udvalgte cykler ikke bare bliver kontrolleret med termiske kameraer og måling af magnetfelter, som det er sket de senere år. Cyklerne vil simpelt hen blive gennemlyst, så enhver tvivl kan blive elimineret.”

elcykler i feltet, så man kan komme til en billig sejr er bare ikke acceptabelt. Elcykler hører til på cykelstierne i København en af Danmarks største cykelbyer.

Den profesionelle verden, inklusiv den danske cykel elite tager afstand fra problemet, og mener ikke det er udbredt. Denne naivitet klinger allerede hult, i det selvsamme altid har været sagt omkring medicinsk doping i cykelfeltet. Fortid, nutid og datid har altid endt med at afsløre det komplet modsatte. “Alle” kneb for at vinde gælder desværre for en større procentdel af cykelfeltet – desværre.

Motordoping scannerne kan virke som ren PlayStation VR Virtual Reality eller som taget ud af Star Wars. Med røntgen og infarød teknologi kan scannerne både opspore “fjendtlige” elementer i rammen, samt måle f.eks. udledningen af varmen fra et batteri på overarbejde. Det minder næsten om et videospil med de metoder man tager i brug for at bekæmpe fjenden. De tidlige version af scannere bestod blot af en Ipad og en håndscanner – men fremover bliver der altså gået endnu mere teknologisk til værks – med rullende busser hvor HELE cyklen tages ind til scanning.

Oversættelsesbureau