Motordoping

Amatør cyklist taget i motordoping

Amatør cyklist tager i motordoping

Motordoping ligger som et blur over cykelsporten i samme grad som medicinsk doping gør det. Vi har så svært ved at tro på det, da vi nyder de mange rytteres præstationer. Men både midicinsk og mekanisk doping findes på amatør og professionelt niveau om vi vil det eller ej.

Seneste “skandale” er en historie fra Frankrig med en 43 årig amatør cyklist. Motoren på hans cykel blev ganske enkelt opdaget da en servicebil skulle hjælpe ham med en punktering. Den 43-årige franske amatørrytter Cyril Fontayne har fået fem års udelukkelse fra licensløb samt blevet påbudt at betale et symbolsk beløb til det franske cykelforbund FFC. Ydermere fik holdejeren 60 dages samfundstjeneste, så der bliver bestemt ikke set gennem fingerne med den nye form for doping.

Med tre gigantiske løb på vej i sommer. Giro d Italia, Tour de France og Vuelta e Spana så skal vi nok stille spørgsmål ved rytternes præstationer. Uden tvivl er der snyd med i feltet, men hvad vil du helst se på. Medicinsk eller motoriseret doping?